Potrudili smo se da najširoj populaciji plasiramo vest o značaju klimatskih promene, koje imaju sve izraženiji uticaj na proizvodnju vina. To je razlog za preduzimanje mera upravljanja u procesu proizvodnje grožđa, a potom i vina, kako bi se dobio kvalitetniji finalni proizvod. Suočavanje sa uticajem klimatskih promena, dugoročni opstanak i razvoj vinske industrije mogući su samo kroz kontinuiranu primenu standarda, naučnih istraživanja, merenja i prakse za održivo vinogradarstvo. Ovo je jedna od ključnih preporuka eksperata koji su učestvovali na stručnoj konferenciji koju je organizovala vinarija ,,Tikveš“ u okviru trogodišnjeg transnacionalnog projekta „Otkrivanje ruralnog nasleđa: autohtona proizvodnja fermentisanih pića za lokalnu i ekološku održivost”. „Tikveš“ je organizovao i terensku posetu za predstavnike organizacija iz Norveške, Slovenije, Luksemburga, Hrvatske i Italije, koji su se upoznali sa praksom održivosti koju vinarija primenjuje, kao i sa stečenim znanjem i iskustvom koje prenosi.
Скорашњи чланци
Архиве
- јануар 2024
- март 2023
- јануар 2022
- фебруар 2021
- јануар 2021
- децембар 2018
- новембар 2018
- октобар 2018
- јун 2018
- децембар 2017
- октобар 2017
- мај 2017
- април 2017
- децембар 2016
- новембар 2016
- октобар 2016
- јун 2016
- март 2016
- фебруар 2016
- децембар 2015
- новембар 2015
- октобар 2015
- септембар 2015
- јун 2015
- мај 2015
- март 2015
- децембар 2014
- новембар 2014
- септембар 2014
- август 2014
- јул 2014
- мај 2014
- април 2014
- март 2014
Скорашњи коментари