Mlekara Homolje – Homoljske planine netaknuta priroda
Homoljske planine su najmističniji i najživopisni predeo Istočne Srbije na oko 962m nadmorske visine. Pretežno su prekrivene gustom hrastovom i bukovom šumom i mnogobrojnim izvorima, vodopadima, stenovitim planinskim vrhovima i vidikovcima. Zato je ovaj deo zemlje ekološki najčistiji, a planinsko okruženje čuva oazu nedirnute prirode, skrivenu od industrijskih zagađenja. Na sočnim pašnjacima rasuta su stada ovaca i krava od čijeg se mleka dobija nadaleko čuveni homoljski sir. Vekovima je prepoznatljiv prema karakterističnom ukusu na svojstven način, a kvalitet, tradicija i znanje prenose se sa kolena na koleno. Ovi sirevi u sebi nose miris planinske trave, oštrinu vetrova i lepotu sunčanih cvetnih livada. Dušu im daje ljubav pastira, a pripremanje sira danas je nauka koliko i umetnost. Mleko sa Homolja odiše punoćom i slašću u koje se ulila sva lepota prirode, ali i tradicija, ukus, aromatičnost, kvalitet iz netaknute prirode.